Nieuws

Telefonisch spreekuur

Vanaf vandaag, 20 februari 2019, begin ik de woensdagen met een telefonisch spreekuur. Tussen 9.00 en 10.00 uur zit ik voor jullie klaar om vragen te beantwoorden.  

Budgetcoach Lisette Verleun 06-11387982 of via de chat op facebookpagina Budgetcoach Lisette Verleun

Jij start het nieuwe jaar goed!

Jij start het nieuwe jaar goed! 

Wat goed van je om in het nieuwe jaar te kiezen voor orde en overzicht in je administratie. Overzicht maken en zo het inzicht krijgen in je financiele administratie. Je zult versteld staan hoeveel rust dit gaat geven. Weten dat er balans gaat komen tussen je inkomsten en uitgaven. Hoe fijn zou dat zijn!

Daarom voor jou; iedere aanmelding in januari 25% korting op een budgetcoachtraject. Gewoon omdat ik het zo dapper van je vindt om die eerste stap te nemen.

Presentatie over besparen

Spaar je minder dan je zou willen, of lukt dat helemaal niet? Zou je gewoon wel eens wat geld over willen houden aan het eind van de maand? Kom naar mijn presentatie; Besparen, echt het kan!  Ik ben er vrijwel zeker van dat ik nuttige tips kan geven.

 Voor alle gasten op deze avond heb ik een mooie aanbieding van 25% korting op de diensten die ik aanbied.

De toegang is gratis, maar wegens beperkte plaats graag even aanmelden voor 4 oktober. Mail naar info@budgetcoach-lisette.nl of via het contactformulier op deze website.

Besparen, echt het kan!

Spaar je minder dan je zou willen, of lukt dat helemaal niet?

Zou je gewoon wel eens wat geld over willen houden aan het eind van de maand?

Kom naar mijn presentatie "Besparen, echt het kan!"  Ik ben er vrijwel zeker van dat ik nuttige tips kan geven.

Voor alle gasten op deze avond heb ik een mooie aanbieding van 25% korting op de diensten die ik verleen (bijwonen presentatie is gratis)

Woensdag 3 mei  Huis Op Hemert Blankenburgsestraat 3 Ophemert

Inloop vanaf 19.00 uur  Aanvang 19.30 uur

Aflossen of sparen

Gaan we aflossen of sparen? 

Het slimste is natuurlijk aflossen, dat levert geld op. Hoe eerder iets afbetaald is, des te minder rente hoef je te betalen. Sparen brengt aan rente vrijwel niets meer op. De andere kant van het verhaal  is wel dat als je iets gespaard hebt, je daar op terug kan vallen als je ineens in geldnood zit doordat er bijvoorbeeld iets kapot gaat waar je niet buiten kan. Plus dat een beetje spaargeld ons wel een veilig gevoel geeft. 

Gratis intakegesprek

Ik feest nog even door! De televisie opnames zijn al over 2 weken, case bekend en ik heb er reuze veel zin in. Mijn client in het programma krijgt van mij een gratis budgetcoachtraject aangeboden. Ik wil jou ook graag een kans geven om op een gemakkelijke en drempelverlagende manier eens kennis te maken met zo'n traject. Vraag voor eind november een kennismakingsgesprek aan en je krijgt er van mij een gratis intakegesprek bij. Op deze manier kun jij gemakkelijk en voordelig (voor niets dus) eens kijken of het wat voor je is.

Televisieuitzending

"Alles over Wonen in Actie" de datum van uitzending is bekend.

27 november op SBS 6 om 15.30 uur wordt de aflevering uitgezonden betreffende de provincie Utrecht.  De provincie waar ik in actie mag komen voor de gelukkige die haar of zijn huis mag laten restylen. Daarnaast krijgen zij een budgetcoachtraject aangeboden en begeleid ik hun dus in dit traject. Ik heb er vreselijk veel zin in en kijk uit naar de opname dagen.

Gratis intake gesprek

14 oktober vier ik mijn 2 jarig bestaan als Budgetcoach en ik trakteer! Een mooie drempelverlagende aanbieding voor degeen die in de maand oktober nog een kennismakingsgesprek aanvraagt.  Naast het kennismakingsgesprek nu ook voor deze periode een gratis intakegesprek. Loop je al een poosje met de vraag rond of je mijn hulp wilt inschakelen? Probeer het nu!  Vraag een kennismakingsgesprek aan en dan gaan we samen bekijken wat ik voor je kan betekenen.

Geld en ons sociaal leven

"Geld speelt geen rol" Olivier B. Bommel

Makkelijk praten voor iemand die er geen gebrek aan heeft. Andere dingen kunnen inderdaad wel belangrijker zijn, maar de werkelijkheid is best anders voor de mensen die er te weinig van hebben.

We kopen de zorg, om gezond te blijven.

We kopen het onderwijs, betere kansen voor onze kinderen.

We kopen ons sociale leven, de uitjes met familie en vrienden.

En dan nog een weetje; 70 tot 80% van de huishoudelijke ruzies gaan over geld!

Vervolgopleiding gestart

Ik heb mijn plannen omgezet in daden en ben gestart met de vervolgopleiding Schuldhulpverlening. Zo kan ik mijn cliënten steeds beter begeleiden en hoef ik minder snel door te verwijzen naar een volgende hulpverlener. Vooralsnog blijf ik Budgetcoach en help ik jullie graag met financiële problemen en vragen hierover. 

Overzicht geeft inzicht

Voorkom geldstress, zorg voor een overzichtelijke administratie.Overzicht in je administratie geeft je inzicht in je financiële situatie.

De eerste stap om geldstress te voorkomen of om uit je geldstress te komen ligt bij je administratie.Als je administratie op orde is, kun je je in-en uitgaven vaststellen. Maandinkomsten min je uitgaven, dat is het restgeld van de maand.Je restgeld heb je dus in principe over.Wat over is kun je apart zetten en zo elke maand sparen. Heb je een tekort, dan zul je moeten budgetteren. Er voor zorgen dat je uitgaven niet meer zijn dan je inkomsten.

Budgetcoaching vergoed door werkgever

Aan budgetcoaching zijn kosten verbonden. Als er structureel geld bespaard kan worden, zijn deze kosten echter gauw terug verdiend.

Ook een werkgever kan hierbij helpen. Financiële problemen geven stress en die uiten zich ook op het werk. Praat eens met een vertrouwenspersoon of een bedrijfsarts. En wellicht wil de werkgever dan helpen bij de kosten van de budgetcoaching. 

 

Kasboek uitgelicht

Het gevolg van een niet overzichtelijke administratie, is dat alle financiële beslissingen die je maakt ,een gok zijn.

Vroeger hielden gezinnen een kasboek bij. Alle inkomsten en uitgaven werden er in bijgehouden. Je had maar net geld genoeg en op was op. Schuldhulpverlening was er nog niet. Door dat kasboek was er altijd overzicht en gaf je niet gauw te veel uit. Als je geen idee hebt wat je per maand te besteden hebt aan bijvoorbeeld je boodschappen , is de kans groot dat je meer uitgeeft dan dat er beschikbaar is. Met het gevolg dat dat ten koste gaat van andere uitgaven.