Overzicht geeft inzicht

Voorkom geldstress, zorg voor een overzichtelijke administratie.Overzicht in je administratie geeft je inzicht in je financiële situatie.

De eerste stap om geldstress te voorkomen of om uit je geldstress te komen ligt bij je administratie.Als je administratie op orde is, kun je je in-en uitgaven vaststellen. Maandinkomsten min je uitgaven, dat is het restgeld van de maand.Je restgeld heb je dus in principe over.Wat over is kun je apart zetten en zo elke maand sparen. Heb je een tekort, dan zul je moeten budgetteren. Er voor zorgen dat je uitgaven niet meer zijn dan je inkomsten.

Nu je alles mooi op een rijtje hebt, kun je direct even naar je vaste lasten kijken of daar misschien een mogelijkheid ligt om te besparen. kan ik besparen op mijn energie..., is die telefoonrekening niet erg hoog..., heb ik echt een sportschoolabonnement... Handig he dat je dat ineens zo handig op een rijtje ziet staan.

Als je weet wat je iedere maand over hebt, of je kunt gaan bekijken waar je op kunt besparen, geeft dat rust! Weg met die geldstress.

Doe jezelf dat plezier, begin gewoon. Misschien een hele klus, maar eenmaal gedaan, heb je er lang plezier van. Succes!